Friday, June 10, 2011

"Enthusiasm is everything.It must be taut and vibrating like a GUITAR string"

PLAY IT FIRST (@__@)

video


best kan best kan..i heart it so munch!!!hehe..

currently,i suke dengar orang main gitar..actually dari dulu lagi i memang minat dengar orang main gitar tapi sejak bile tah i dah kureng sikit,bukan sebab x minat tapi sebab minat tu terkubur ditelan masa..cewah..

and now,i start balik suke..suke yang sangat2..bile dengar kan rasa macam lega je,rasa relax,rasa dunia ni indah sangat..i x reti pun main gitar and x rasa nak main pun,sebab i lebih suke dengar orang yang mainkan untuk i..

tambah2 plak kalau dia main tu memang special untuk kite..setiap petikan gitar tu khas untuk kite jelah..haish..naaaaak nye orang buat macam tu kat i..xpe2,someday la kan..insya-Allah akan tercapai hajat ni..semanye ada je orang yang pernah mainkan gitar untuk i tapi bukan depan2,but still the moment masa dia mainkan untuk i tu segar lagi la dalam ingatan..wink2*

macam i,i rasa kalau nak cairkan hati i dengan benda2 romantik sangat ni x perlu pun..macam give me roses,bears,chocolates and so on..benda2 yang makan duit..sume2 tu i x lah demand pun,kalau x kasi i x de nak rasa macam laki tu x sayang i or what,ni kalau couple la..sebab i lebih prefer benda2 yang simple tapi berbekas di hati..

contohnya macam play guitar for me..x perlu pun nak fikir teruk2 macam nak buat candle light dinner kena fikir tempat la,fikir kos,budget,props and kena bantuan banyak pihak..banyak kerja la kan..kalau play guitar for me,just sit in front of me and play the guitar..any songs pun x kesah..simple right..cewah..berangan jelah nyahh.....

kenapa i tiba2 post pasal ni ye..hehe..tu yang kite x tawu tuh..well,sebab i baru kawan dengan guitarist kot..kawan ye,KAWAN!!!..note that ye cik farina dan cik wawa,diorang ni duk bet bape lama i boleh tahan single..sengal..haha..so,thanx teman yan stay up semalam sampai ke pagi,actually x teman pun,just ter online pada waktu yang sama since he's doing assignment while i was studying thermo..tapi x delah cakap pasal ni pun,i just knew that he can play guitar very well and pernah buat performance,just by looking at his picture la sebab dia ni humble terlebih and pemalu =.="..lucky jugak la kan,sebab i rasa susah jugak nak jumpa laki yang terer main gitar nih..

gambar sekadar hiasan








p/s : oh terpilih jadi fasi untuk program "share us your love" la..:-)

No comments:

Post a Comment